Informacijos menedžmento programa Lietuvai. TEMPUS (PHARE) projektas - Glasienė, Audronė; Gudauskas, Renaldas (Information & Media, 1996)
Nuo 1995 m. rugsėjo 1 d. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas kartu su užsienio ir Lietuvos partneriais dalyvauja trejų metų Europos Sąjungos TEMPUS (PHARE) projekte Informacijos menedžmento programa Lietuvai. Šio straipsnio tikslas - pateikti laimėjusio projekto pagrindinius tikslus, ideologiją, pristatyti partnerius ir projekto įgyvendinimo gaires bei konkrečius veiksmus. Per trejus metus užsienio aukštosiose mokyklose studijuos 18 fakulteto magistrantų; 24 dėstytojai stažuosis Vokietijoje, Olandijoje, Anglijoje ir Švedijoje; šių šalių kolegos organizuos intensyvius kursus Vilniuje, konsultuos modernių informacijos menedžmento mokymo planų, programų sudarymo ir realizavimo, dėstymo ir studijų metodikos klausimais. Bendra suma, skirta projektui realizuoti - 367 tūkst. ECU. Fakultete bus sukurtas Integruotas informacijos centras, kurį sudarys dvi kompiuterių laboratorijos, aprūpintos moderniausia įranga, reikalinga informacijos paieškai interaktyviu režimu pasaulio informacijos tinkluose ir duomenų bazėse. TEMPUS projekto tikslas - naujos kartos informacijos menedžerių rengimas. Šie specialistai turi sugebėti įdiegti, palaikyti, įvertinti ir valdyti orientuotas į vartotoją informacijos sistemas ir paslaugas, koordinuoti vidinius ir išorinius informacijos srautus, siekdami organizacijų strateginės veiklos sėkmės. Naujo tipo specialistai turi integruoti dabar atsietas bibliotekos ir skaičiavimo centro - dviejų svarbiausių bet kurio universiteto informacijos išteklių - paslaugas.