Informacija – informacinis požiūris - informatika - Sokolov, Arkadij (Information & Media, 1994)
Straipsnio tikslas - paaiškinti minėtų trijų sąvokų ryšius ir taip pagrįsti tolesnius metodologinius tyrinėjimus. Straipsnyje yra keturios dalys: 1. Informacija: fenomenas, funkcija, fikcija; 2. Informacijos ir informacinio metodo vienybė; 3. Informatika kaip informacinė infrastruktūra ir mokslinė disciplina; 4. Informacija kaip informacinis metodas atspindėjimo ir organizacijos atžvilgiu. Daromos išvados, kad informacija yra informacinio metodo bazinė funkcinė sąvoka. Informacinio metodo sąvokos turinys ir apimtis priklauso nuo tiriamų atspindėjimo ar organizacinių reiškinių. Informacija - tai atspindėjimo ir organizacijos tyrimo informacinis metodas.