ECDL testavimo sistemos naudojimo patirtis ir tobulinimo galimybės - Maciulevičius, Stasys; Lygutas, Tomas (Information & Media, 2008)
Lietuviškoji ECDL testavimo sistema sukurta 2000 metais, o pirmieji testai užfiksuoti 2000 metų gruodį. Tad per praėjusius daugiau nei šešerius metus sukaupta nemaža šios sistemos naudojimo patirtis, leidžianti apibendrinti kai kuriuos testavimo dalykus, nurodyti sistemos trūkumus ir numatyti jos testavimo tolesnio tobulinimo poreikius ir galimybes. Straipsnyje analizuojami testavimo sistemos funkcionavimo ir kokybės užtikrinimo klausimai, galimybės pereiti prie testavimo taikomųjų programų aplinkose. Perėjimas siejamas su testuojamojo atliekamų veiksmų įvertinimu, klausimų ar užduočių formulavimu.Experience of using ECDL testing system and possibilities of its improvementStasys Maciulevičius, Tomas LygutasSummaryLithuanian ECDL test engine was created in year 2000. Since the creation more than 138 000 tests were taken, more than 26 000 ECDL and ECDL start certificates were issued. The experience of more than 6 years allows to generalize on certain aspects of testing process, enables to envisage its drawbacks and possible development strategies in the future. This article overviews quality standards of ECDL testing, analyses aspects of current ECDL test engine and discusses the drawbacks of current testing technology, relates these with issues and steps required to make a transition to a new type in-application testing, mainly – evaluation of user actions, formulation of tasks.