Impact of East European social and political changes on library development in Lithuania - Bulavas, Vladas; Kvietkauskienė, Rimalda; Sinkevičius, Klemensas (Information & Media, 1996)
Straipsnyje aptariama šiuolaikinė bibliotekų situacija Lietuvoje bei jai įtaką darantys veiksniai.Atkūrus Lietuvoje nepriklausomybę, didelę įtaką bibliotekoms bei jų ekonominei situacijai daro naujieji Lietuvos įstatymai (savivaldos, restitucijos, kt). Šiuos pokyčius iliustruoja straipsnyje pateikti pagrindinių bibliotekų veiklos rodiklių statistiniai duomenys: skaitytojų skaičius, literatūros išdavimo, fondų dydžio ir kt. Analizuojama bibliotekų darbuotojų kvalifikacija, aptariami finansiniai bibliotekų sunkumai komplektuojant fondus, knygų repertuaro pasiūla ir leidinių atrankos problemos.Nagrinėjamas naujas Lietuvos bibliotekų įstatymas, pateikiamas esamų ir rengiamų lietuviškų bibliotekinių standartų sąrašas, aptarti Universaliosios dešimtainės klasifikacijos rengimo darbai. Prognozuojamos Lietuvos bibliotekų raidos gairės.
Keywords: -