e-Guardian testavimo sistemos ypatumai ir testų rezultatų analizė - Danielienė, Renata (Information & Media, 2013)
Pastaruoju metu kompiuteriai ir įvairūs mobilieji įrenginiai yra naudojami namuose, darbe, mokykloje ir pan. Dauguma gyventojų turi prieigą prie interneto, ieško informacijos, ją skelbia, bendrina, siunčiasi įvairius failus ir naudojasi kitomis e-paslaugomis. Tačiau internetu naudojasi ne tik geranoriškai nusiteikę žmonės, e. erdvėje slypi ir įvairių pavojų – internetiniai nusikaltimai, apgavystės, virusai ir pan. Apie interneto pranašumus ir trūkumus privalo žinoti kiekvienas kompiuterio vartotojas nepriklausomai nuo amžiaus. Tam tikslui buvo sukurta e. saugumo programa e-Guardian. Straipsnyje aprašomos dvi e-Guardian versijos, skirtos tėvams ir mokytojams. Taip pat pateikiamas e-Guardian testų konstravimo būdas, naudojamas automatizuotoje testavimo sistemoje. Straipsnyje pateikiami e-Guardian v.2 žvalgomojo testavimo, atlikto Lietuvoje ir Latvijoje, rezultatai. Aprašomi testavimo sistemos projektavimo etapai, ypatumai ir pateikiamos e-Guardian testo tobulinimo rekomendacijos. Pagrindiniai žodžiai: e. saugumas, kompiuterinis testavimas, testavimo sistema, e-Guardian. Features of e-Guardian testing system and analysis of test results Renata Danielienė Summary The advantages of the Internet are well known as well as the importance of Internet usage for communication (email, instant messages), for exchange of shared information in the Intranet, on clouds. Social networks are used for communication and advertisement. Many people share their personal information on the Internet with a good intention. But people, and especially teachers, must know when use of the Internet is an advantage and when it becomes dangerous. For this purpose, two e-safety programmes were created and approved by ECDL Foundation for IT professionals and teachers. In this paper, there are presented the method of e-Guardian test construction and the features of the e-Guardian testing system, pilot testing results are analyzed, the design of testing the system and recommendations for improving the e-Guardian test are described. 1pt; line-height: 115%; font-family: Calibri, sans-serif;">