Rekomendacinės sistemos algoritmų veikimo elektroninio knygyno duomenų bazėje analizė - Rapečka, Aurimas; Marcinkevičius, Virginijus; Dzemyda, Gintautas (Information & Media, 2013)
Straipsnis skiriamas rekomendacinių sistemų algoritmų veikimo konkrečioje elektroninės parduotuvės duomenų bazėje analizei. Analizės tikslas – pagal pasirinktus įverčius rasti rekomendacinių sistemų algoritmus, efektyviausiai veikiančius turimoje duomenų bazėje. Šiame straipsnyje palyginti nemokamos rekomendacinių sistemų programinės įrangos paketai, aprašytas su pasirinkta programine įranga atliktas rekomendavimo algoritmų efektyvumo turimoje duomenų bazėje eksperimentinis tyrimas siekiant nustatyti geriausiai ir prasčiausiai veikiančius algoritmus. Analysis of the effi ciency of recommendatory systems algorithms in an e-bookshop Aurimas Rapečka, Virginijus Marcinkevičius, Gintautas Dzemyda Summary In the paper, the effi ciency of various recommendatory systems algorithms in a data set of the local ebookshop is analysed. The key goal of analysis is to determine effective and not effective algorithms in the data set used for analysis. An analytical review of free or open source software of ecommendatory systems is presented. Some comparison criteria are selected. According to the criteria, a comparative analysis of the popular software of ecommendatory systems is made and some experiments with the best evaluated software are done. We have determined here which algorithms are effective in the data set, used for the experiments. 11pt; line-height: 115%; font-family: Calibri, sans-serif;">