Information policy in Lithuania: Mass media in focus - Gudauskas, Renaldas (Information & Media, 1997)
Šio straipsnio tikslas – atlikti procesų, vykusių Lietuvos visuomenės informavimo priemonių sferoje pastaraisiais metais, analizę, įvertinti pagrindines jų raidos tendencijas valstybės informacijos politikos kontekste. Straipsnyje aptariamas visuomenės informavimo priemonių vaidmuo besiformuojančios informacinės visuomenės sąlygomis, įvertinami naujausi šios srities įstatymai, bandoma pagrįsti integruotos nacionalinės informacijos politikos poreikį ir svarbą.