Ričardo Gavelio prozos (re)konstrukcija. Rašė metafizikas! - Brazauskas, Nerijus (Colloquia, 2026)
Jūratė Čerškutė 2025. Galvoja fizikas! Ričardo Gavelio prozos sistema: monografija, Vilnius: Lapas, 489 p. ISBN 978-609-496-018-5