Martinkaus estezė, arba kaip susiverpti Ariadnės siūlą - Sprindytė, Jūratė (Colloquia, 2014)
Vytautas Martinkus, Estezė ir vertinimai: Esė apie literatūros kūrinio pajautą, straipsniai ir recenzijos, Vilnius: Edukologija, 2013, 326 p., ISBN 978-9955-20-889-1