Pertrūkis be atokvėpio vilties - Šidlauskas, Marijus (Colloquia, 2014)
Tomas Venclova, Pertrūkis tikrovėje: Straipsniai apie literatūrą ir kultūrą, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2013, 614 p. ISBN 978-609-425-096-5