Mano gyvenimas: atsiminimai. Parengė Eugenijus Žmuida - Girdzijauskas, Juozas; Žmuida, Eugenijus (Colloquia, 2020)
Šis Vilniaus universiteto profesoriaus Juozo Girdzijausko (1935–2014) autobiografinis pasakojimas buvo įrašytas 2007 m. rudenį, kalbantis jo bute Antakalnio gatvėje. Garso įrašą su gyvu profesoriaus balsu bus galima išgirsti Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto šiuo metu leidybai rengiamoje knygoje Profesorius Juozas Girdzijauskas: atsiminimai, laiškai, interviu. Čia pateikiamą tekstą pagal garso įrašą parengė Eugenijus Žmuida.