„Ne tik soc. realizmas“. Niuansuotai apie poetą ir poeziją sovietinėje sistemoje - Rėklaitytė, Akvilė (Colloquia, 2026)
Donata Mitaitė 2025, Žmogaus balsu: Apie Alfonsą Maldonį ir jo poeziją, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, ISBN 978-609-425-402-4, 371 p.