Čiurlionio „efektas”: kodėl menininko kūryba atsiveria vis naujoms interpretacijoms - Gaižutytė-Filipavičienė, Žilvinė (Colloquia, 2025)
Antanas Andrijauskas 2023. Čiurlionis: Nesuprasto genijaus tragiškas skrydis: monografija, t. 1, Vilnius: Lietuvos kultūros tyrimų institutas. ISBN 978-609-8231-68-7, 632 p. Antanas Andrijauskas 2024. Čiurlionis: Nesuprasto genijaus tragiškas skrydis: monografija, t. 2, Vilnius: Lietuvos kultūros tyrimų institutas. ISBN 978-609-8231-83-0, 880 p.