Vertimai kaip veidrodis - Tūtlytė, Rita (Colloquia, 2017)
Gintarė Bernotienė, Apie žodžių sandūros tikslumą: Juditos Vaičiūnaitės lyrikos vertimai ir vertinimai: Monografija, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2016, 257 p. ISBN 978-609-425-185-6