Vaizdų užburti, atminty pasiklydę - Mostauskis, Stasys (Colloquia, 2019)
Odeta Žukauskienė, Žilvinė Gaižutytė-Filipavičienė, Atminties ir žvilgsnio trajektorijos: vaizdo kultūros refleksija, Vilnius: Lietuvos kultūros tyrimų institutas, 2018, 303 p., ISBN 978-609-8231-05-2.