Apie Birutę, komparatyvistiką, vertimą ir viltį - Kučinskienė, Aistė (Colloquia, 2021)
Birutė Ciplijauskaitė, Tarp lituanistikos ir ispanistikos. Moterys XIX–XX amžių Europos literatūrose, sudarė ir iš ispanų k. vertė Akvilė Šimėnienė, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2019, 284 p., ISBN 978-609-425-255-6