Literatūrinė XX a. totalitarizmo ir XXI a. (e)migracijos vaizdinių galerija - Butkus, Vigmantas (Colloquia, 2021)
Zanda Gūtmane, Totalitārisma traumu izpausmes Baltijas prozā, Sērija: Salīdzināmā literatūra (Baltijas literatūra), Rīga: Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts, [2019], 591 p., ISBN 978-9984-893-41-9. Laura Laurušaitė, Literatūra, mobilumas, imago: Lietuvių ir latvių XXI a. (e)migracijos patirtys, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2019, 321 p., ISBN 978-609-425-257-0