Lietuvos katalikų bažnyčių metrikų knygų tyrimo gairės - Garliauskas, Vidas (Bibliotheca Lituana, 2012)
Straipsnyje pateikiama žinių apie Lietuvos katalikų bažnyčių metrikų knygas, jų archyvus, parodoma jų vertė. Supažindinama su metrikų knygų tyrimo problemomis, pateikiama metodinių rekomendacijų metrikų knygų tyrėjams, atskleidžiama, kaip metrikų knygų medžiagą galima panaudoti tyrimams. Pateikta ir pakomentuota keletas išsiskiriančių metrikų įrašų, iš Molėtų XVII a. pabaigos metrikų knygų rekonstruota Suginčių (dvaro ir kaimo) XVII a. pabaigos bendruomenė.
Keywords: bažnyčių metrikų knygos; metodinės rekomendacijos; įrašai; vardyno tyrimas; lokaliniai tyrimai