XVI –XIX a. pradžios muzikiniai leidiniai Vilniaus universiteto bibliotekoje - Rinkūnaitė, Aušra (Bibliotheca Lituana, 2014)
Straipsnyje nagrinėjami XVI–XIX amžiaus pradžios muzikiniai leidiniai – antifonalai, gradualai, mišiolai, giesmynai, vadovėliai – saugomi Vilniaus universiteto bibliotekos Retų spaudinių skyriuje. Remiantis išlikusiais XVIII amžiaus rankraštiniais Vilniaus jėzuitų kolegijos bibliotekos katalogais ir 1710–1723 metų dienoraščiu, apžvelgiama jėzuitų veikla ir jų indėlis į muziką, aptariami bažnytinės ir pasaulietinės muzikos leidiniai, Vilniaus universiteto muzikos profesoriaus Johanno Davido Hollando muzikinis palikimas, tiriami muzikinių leidinių proveniencinia ženklai ir marginalijos, mėginama atskleisti šių knygų atsiradimo bibliotekoje istoriją.