Baigiamasis darbas – profesinio bakalauro studijų rezultatas - Jukonienė, Birutė; Gudaitienė, Ona; Sinevičienė, Melanija (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2013)
Buhalterinės apskaitos studijų programa baigiama absolvento kompetencijos įvertinimu – baigiamojo darbo rengimu ir gynimu. Baigiamasis darbas visų studijų rezultatų apibendrinimas, kurio pagrindu autoriui suteikiamas profesinis bakalauras. Diplomantai rengdami bei gindami baigiamąjį darbą turi galimybę pademonstruoti praktinius gebėjimus ir įgūdžius. Darbe analizuojami verslo įmonės apskaitos politikos formavimo ir įgyvendinimo teoriniai bei praktiniai aspektai, pateikiamos išvados ir siūlymai veiklos perspektyvoms. Straipsnyje nagrinėjama Vilniaus kolegijos Ekonomikos fakulteto buhalterinės apskaitos absolventų baigiamųjų darbų rengimo, gynimo, vertinimo tvarka, problemos.
Keywords: baigiamasis darbas; studijų rezultatas; vertinimas; kompetencijų lygis