Valstybės kontrolės atliktų veiklos auditų analizė - Stankevič, Evelina (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2013)
Straipsnyje trumpai apžvelgiami ir analizuojami veiklos audito teoriniai pagrindai, o taip pat veiksniai, dėl kurių veiklos audito nagrinėjimas, tobulinimas ir pritaikymas analizuojant, vertinant ir gerinant subjektų veiklą tampa vis aktualesnis ir svaresnis. Ypatingas dėmesys skirtas Lietuvos Respublikos Valstybės kontrolės atliktų veiklos auditų analizei, atsižvelgiant į veiklos auditų atlikimo procesų sudėtį, veiklos auditų atlikimo trukmės pokyčių tendencijas. Analizei atlikti išnagrinėtos Lietuvos Respublikos Valstybės kontrolės skelbiamos veiklos ataskaitos ir statistiniai duomenys.
Keywords: veiklos auditas; veiklos audito elementai; atliktų veiklos auditų analizė; veiklos auditų trukmė