Audito kokybės tyrimų rūšys: privalumai ir trūkumai - Vaicekauskas, Darius (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2013)
Audito kokybė – dažnas tyrimų objektas įvairių šalių mokslininkų darbuose pastaruosius kelis dešimtmečius. Nors ir atlikta daug tyrimų šia tema, audito kokybės sąvoka išliko neapibrėžta bei nekonceptualizuota, kaip ir jos tyrimo būdai. Atliktų tyrimų ir galimų audito kokybės nagrinėjimo būdų klasifikavimas gali atskleisti, kaip šis reiškinys iki šiol tirtas, kokiais tikslais vienas ar kitas tyrimas atliekamas, kokie šių tyrimų trūkumai ir privalumai. Nesant vieningai nuomonei dėl audito kokybės, atskleistos tyrimų rūšys ir jų atlikimo ypatybės gali pasitarnauti ateities tyrėjams renkantis jiems tinkamiausią tyrimo būdą.
Keywords: audito kokybė; tyrimai; audito kokybės pakaitalai; audito įmonės dydis; elgsenos tyrimai