Vidaus kontrolės priemonės viešojo sektoriaus subjektų apskaitos politikoje - Kanapickienė, Rasa (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2013)
Viešojo sektoriaus subjekto vienas iš vidaus kontrolės sistemos tikslų yra informacijos ir ataskaitų patikimumo bei išsamumo užtikrinimas. Pagrindiniuose apskaitos norminiuose dokumentuose gausu kontrolės priemonių, kurias turi užtikrinti viešojo sektoriaus subjekte įdiegta apskaitos politika. Straipsnyje tiriamos, sisteminamos viešojo sektoriaus subjekto apskaitos politikos organizaciniame ir techniniame aspektuose numatytos vidaus kontrolės priemonės.
Keywords: vidaus kontrolė; apskaitos politika; viešojo sektoriaus subjektas