Įmonių socialinės atsakomybės atskleidimas internete pateikiamoje finansinėje informacijoje - Petraškaitė, Vytautė; Rudžionienė, Kristina (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Suinteresuotųjų spaudimas skatina įmones pateikti ne tik įprastą finansinę informaciją, bet ir papildomą informaciją apie įmonių socialinę atsakomybę (ĮSA). Atlikto empirinio tyrimo rezultatai parodė, kad daugiau ĮSA informacijos įmonių internetiniuose tinklalapiuose atskleidžia socialiai atsakingos įmonės palyginus su atsitiktinėmis įmonėmis, nepriklausančiomis Lietuvos nacionalinio atsakingo verslo tinklui. Taip pat išsiaiškinta, kad įmonės atskleidžia gana mažai informacijos apie socialinę atsakomybę ir pateikia nevienodą jos kiekį internetiniuose tinklalapiuose.
Keywords: įmonių socialinė atsakomybė; atskleidimo indeksas; informacijos atskleidimas; internetiniai tinklalapiai