Aplinkosaugos informacijos atskleidimo kokybės vertinimo modelis - Karlonaitė, Inga; Rudžionienė, Kristina (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Pagrindinis bet kokios informacijos tikslas – pateisinti tos informacijos vartotojų lūkesčius, t.y. informacija turi būti naudinga. Augant aplinkosaugos ataskaitų reikšmei, ieškoma, kokiu būdu įmonė turėtų informuoti suinteresuotuosius apie savo aplinkosaugos veiklą. Problema kyla, kad šiai apskaitai trūksta reglamentavimo, nėra sukurtos atskiros sistemos aplinkosaugos apskaitos tvarkymui bei atskleistos aplinkosaugos informacijos vertinimui, todėl, išanalizavus mokslinę literatūrą bei remiantis įvairiomis rekomendacijomis bei standartais pateikiamas ir patikrinamas aplinkosaugos informacijos atskleidimo kokybės vertinimo modelis.
Keywords: aplinkosaugos apskaita; aplinkosaugos informacijos atskleidimo kokybė; modelis