Tikrosios vertės vertinimo finansinėse ataskaitose ir finansų krizės ryšys - Gudonytė, Birutė; Rudžionienė, Kristina (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Šiame straipsnyje, aptarus tikrosios vertės koncepciją, išanalizuotos tikrosios vertės taikymo tendencijos Lietuvos listinguojamų įmonių finansinėse ataskaitose ir vertinamas galimas tikrosios vertės ir finansų krizės ryšys. Išanalizavus 2006–2012 m. Lietuvos listinguojamų įmonių tikrosios vertės atskleidimo tendencijas, galima teigti, kad įmonės daugiau atskleidžia turto tikrąsias vertes, nei įsipareigojimų. Be to, tikrosios vertės pasikeitimus lemia ne ekonominės situacijos atspindėjimas apskaitoje, o įmonės viduje vykstantys procesai (turto ar įsipareigojimų pirkimo ir pardavimo, tikrosios vertės atskleidimo politikos pasikeitimo). Atlikta koreliacinė analizė nepatvirtino ryšio buvimo tarp tikrosios vertės taikymo apskaitoje ir finansų krizės Lietuvoje.
Keywords: tikroji vertė; vertinimas; ryšys; finansų krizė