Lietuvos socialinių ekonominių rizikų analizė Europos Sąjungos šalių kontekste - Jurgelevičius, Artūras (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Globalizacijos sąlygomis Lietuvos ekonomiką ir visuomenę veikia tiek vidaus, tiek išorės procesai. Ekonominė finansinė krizė sukėlė sunkias pasekmes Lietuvos ekonominiam ir socialiniam vystymuisi. Ekonominės krizės laikotarpiu valstybės skola padidėjo 2,5 karto, valstybės skolos valdymo išlaidos siekia 2% BVP, dešimtmečio ekonomikos augimo skatinamas užimtumas nukrito į 2000 m. lygį. Be ekonominės recesijos sukeltų pasekmių Lietuvos ekonomikos augimą riboja struktūriniai demografiniai ir ekonominiai veiksniai. Senėjanti visuomenė, aukštas mirtingumas ir žemas gimstamumas, didžiausia santykinė emigracija Europos Sąjungoje, menkas aukštųjų technologijų vystymasis ir eksporto diversifikacijos stoka kelia rimtų iššūkių Lietuvos ekonomikos proveržiui artimiausią dešimtmetį.
Keywords: Lietuvos socialinės ekonominės rizikos; ekonomikos augimas