Veiklos auditas kaip ekspertizė tyčinio bankroto bylose - Tumaitytė, Asta; Daujotaitė, Dalia (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2018)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba]Straipsnyje nagrinėjamos svarbaus veiklos vertinimo įrankio – veiklos audito kaip ekspertizės tyčinio bankroto bylose taikymo problemos. Dėl civilinių santykių įvairovės ir kompleksiškumo Lietuvos teisenoje vis aktualesnis tampa specialiųjų žinių poreikio klausimas. Šiai problemai spręsti įstatymų leidėjas suteikia teismui specialų įrankį– skirti teismo ekspertizę. Šiuo požiūriu straipsnyje pagrindinis dėmesys sutelktas veiklos audito galimo panaudojimo tyčinio bankroto bylose įvertinimui, tyčinio bankroto požymių, veiklos audito ir ekspertinės veiklos sąsajų nagrinėjimui.
Keywords: veiklos auditas, civilinis procesas, tyčinis bankrotas, ekspertizė