Mokesčių audito strategijų pasirinkimo vertinimas - Giriūnienė, Gintarė; Benetytė, Raminta (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2013)
Mokesčių auditas yra labai mažai nagrinėta tema Lietuvoje, todėl audito strategijų identifikavimas, o juo labiau vertinimas yra ypatingai svarbus siekiant ir mokesčių mokėtojų kultūros didinimo, ir efektyvesnio mokesčių administravimo. Net ir gerai išmanančiam mokesčių auditą specialistui nėra lengva pasakyti, kuri audito strategija yra geriausia, juolab, kad nėra ir apibrėžta, kada kokią reikėtų taikyti praktikoje. Straipsnyje aiškiai apibrėžiamos mokesčių audito strategijos, pateikiamas jų praktinis pritaikomumas ir jo vertinimas.