Informacijos apie įmonės socialinę atsakomybę pateikimas finansinėse ataskaitose: nauda ir galimybės - Budrionytė, Ramunė (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Organizacijų socialinės atsakomybės klausimams vis daugiau dėmesio skiria ne tik mokslininkai, bet ir suinteresuotosios grupės. Socialinės atsakomybės priemonių įgyvendinimui dažnai reikia nemažų įmonės finansinių išteklių, todėl būtina įvertinti, kokią naudą organizacija gali gauti dėl vadovybės priimtų socialiai atsakingos veiklos sprendimų. Nors socialinės atsakomybės negalima sieti su tiesiogine finansine nauda, tačiau tyrimais įrodyta organizacijos socialinės atsakomybės ir pozityvių finansinių veiklos rezultatų koreliacija. Siekiant gauti naudos dėl socialinės atsakomybės iniciatyvų, būtina pasirūpinti tinkama informacijos apie įmonės veiklą šioje srityje sklaida. Straipsnyje analizuojami socialinės atsakomybės doktrinos vystymosi aspektai, organizacijų socialinės atsakomybės sritys bei nauda įmonėms, taip pat pateikiami galimi informacijos apie įmonės socialinę atsakomybę pateikimo suinteresuotosioms grupėms būdai.