Lietuvos mokesčių reformos įtaka įmonių veiklos rezultatams - Kalantaitė, Jovita; Subačienė, Rasa (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Kiekvienos valstybės mokesčių sistema pirmiausia yra skirta pagrindinėms valstybės funkcijoms užtikrinti, tačiau tiesiogiai susijusi su tos šalies mokestines prievoles prisiimančiais fiziniais ir juridiniais asmenimis; tokia sistema gali daryti įtaką ir mokesčių mokėtojų finansinei padėčiai. Straipsnyje nagrinėjama 2008 metų Lietuvos mokesčių reforma, susijusi su tuo metu visą pasaulį sukrėtusia pasauline ekonomine krize, aptariami pagrindiniai šios reformos mokesčių įstatymų pakeitimai, vertinama įtaka įmonių veiklos rezultatams.