Buhalterio kompetencijų pripažinimo iššūkiai ir tendencijos - Budrienė, Liucija; Kvekšienė, Milda; Meškelienė, Audronė (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Straipsnyje nagrinėjama kompetencijos sąvoka. Straipsnio autorės priėjo išvadą, kad žinios sudaro kompetencijos pagrindą, o įgūdžiai – svarbiausias darbuotojo profesionalumo kriterijus – atsiranda kartu su patirtimi. Tuo tarpu kompetencija yra patikrintas gebėjimas – būtina kompetentingumo sąlyga. Asmens gebėjimai ugdomi bei tobulinami pagal kompetencijas, apibrėžtas profesijos standarte, atsižvelgiant į darbo rinkos poreikius. Pokyčiai lemia apskaitos specialistų siekį įgyti naujų kompetencijų ir jas formalizuoti. Tyrimas atskleidė, kad neformaliuoju būdu įgytų kompetencijų pripažinimas asmeniui sudaro sąlygas profesiniam augimui bei leidžia aktyviau siekti profesinės karjeros, skatina savęs pažinimą, atveria galimybes įgyti formalią kvalifikaciją mažesnėmis sąnaudomis.