Specialistų kompetencijų vertinimas - Valkauskas, Romualdas (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Straipsnyje įrodoma apskaitos specialistų natūralaus poreikio plėtoti bendrąsias ir profesines kompetencijas svarba. Teigiama, kad profesinės, verslo ir socialinės kompetencijos labiausiai pasireiškia ir svarbios praktinėje kiekvieno apskaitos specialisto veikloje. Sėkmė praktinėje veikloje susieta su turimų kompetencijų ir jų raidos pažinimu. Šis pažinimas reikalauja ne tik kokybinio, bet ir kiekybinio vertinimo. Straipsnyje siūloma kiekybinio vertinimo metodika, sudaryta atsižvelgus į atskirų bendrųjų ir profesinių kompetencijų komponentų savitumus.