Investicijų į ilgalaikį turtą finansinio pagrindimo modelis - Beniušytė, Erika; Zonienė, Aurelija (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Straipsnyje nagrinėjama investicijų bei investavimo sąvokų samprata. Analizuojama investicijų į ilgalaikį turtą finansinio pagrindimo svarba. Rekomenduojamas investicijų į ilgalaikį turtą finansinio pagrindimo teorinis modelis apima šiuos etapus: 1) investicijų į ilgalaikį turtą poreikio nustatymą; 2) investicijų į ilgalaikį turtą finansavimo šaltinių parinkimą; 3) investicijų į ilgalaikį turtą finansinės naudos apskaičiavimą; 4) investicijų į ilgalaikį turtą rizikos nustatymą; 5) sprendimo priėmimą.