Analysis of Professor Vladas Jurgutis thoughts on the money and its development in the Lithuanian scientific literature - Giriūnas, Lukas; Mackevičius, Jonas (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Be pinigų negali egzistuoti nei viena valstybė, nei viena įmonė, nei vienas žmogus. Pinigų įvairius aspektus nagrinėjo daugybė pasaulio mokslininkų. Dabartiniu metu, kai nuolat kalbama ir rašoma apie euro įvedimo galimybes Lietuvoje svarbu prisiminti ir panagrinėti žymiausio Lietuvos pinigų sistemos kūrėjo prof. Vlado Jurgučio įžvalgas apie pinigus. Straipsnyje nagrinėjama prof. V. Jurgučio nuomonė ir mokslinių tyrimų išvados apie pinigų sampratą, funkcijas, savybes, vertę, infliaciją ir kt. Pateikiama V. Jurgučio įžvalgų apie pinigus plėtotė lietuvių autorių darbuose.
Keywords: money; money functions; money value; money inflation; monetary policy